Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal


Introducere

Misiunea Platformei Made in Romania este de a conecta investitorii si profesionistii din piata de capital pentru a le permite sa fie mai productivi si de succes. Utilizatorii folosesc Platforma Made in Romania pentru a gasi si a fi gasiti pentru oportunitati de afaceri, pentru a se conecta cu alte persoane si pentru a gasi informatii.

In centrul acestei misiuni se afla angajamentul nostru de a fi transparenti in ceea ce priveste datele pe care le colectam despre dumneavoastra, modul in care sunt utilizate si cu cine sunt partajate.

Aceasta Politica de confidentialitate se aplica atunci când utilizati Platforma Made in Romania. Oferim utilizatorilor nostri optiuni cu privire la datele pe care le colectam, le utilizam si le partajam, asa cum este descris in Politica de confidentialitate, Politica privind modulele cookie, Termeni si Conditii. Este posibil ca aceste prevederi sa suporte anumite modificari, iar daca nu sunteti de acord cu ele, aveti optiunea de a inchide contul pe Platforma Made in Romania.

Aceasta Politica de Confidentialitate („Politica”) descrie modul in care Bursa de Valori Bucuresti colecteaza, foloseste, comunica datele cu caracter personal (in continuare „datele personale” sau „datele”) pe care dumneavoastra ni le oferiti, precum si datele personale pe care le colectam prin intermediul acestui website www.investingromania.com.

Putem revizui aceasta Politica in orice moment prin modificarea acestei pagini. Ne asteptam sa verificati din cand in cand aceasta pagina pentru a observa orice schimbari pe care le facem, deoarece ele sunt obligatorii pentru dvs.

Politica descrie:
1. Datele pe care le colectam si sursele din care primim aceste date
2. Cum folosim datele pe care le colectam
3. Cum impartasim datele cu terte parti
4. Pastrarea si securitatea datelor
5. Inchiderea Contului
6. Alegerile si drepturile dumneavoastra
7. Temeiul Juridic al Prelucrarii
8. Cum ne puteti contacta si alte informatii importante

1.Datele pe care le colectam si sursele din care primim aceste date

Utilizatorii nostri inregistrati isi impartasesc identitatile profesionale, interactioneaza cu alti utilizatori, fac schimb de cunostinte si informatii profesionale, posteaza si vizualizeaza continut relevant, invata si dezvolta abilitati si gasesc oportunitati de afaceri. Continutul si datele privind unele dintre informatiile publicate in Platforma Made in Romania pot fi vizualizate si de cei care nu se inregistreaza (vizitatori), dar vor avea acces limitat.Politica noastra de confidentialitate se aplica oricarui utilizator sau vizitator al Platformei Made in Romania.
"Date personale" reprezinta orice informatie care poate fi utilizata pentru a va identifica sau cu ajutorul careia va putem contacta si pe care o avem in posesia sau controlul nostru.

Date pe care ni le furnizati:
Pentru a crea un cont trebuie sa furnizati date personale. In acest sens, vom colecta si procesa urmatoarele date personale despre dumneavoastra: nume si prenume, adresa de email, imaginea (fotografia) si parola dvs care poate contine date cu caracter personal. Fiecare utilizator inregistrat este raspunzator pentru furnizarea datelor corecte, adevarate si care apartin acestuia (inclusiv fara a se limita la date cu caracter personal si/sau orice alte drepturi de proprietate intelectuala si/sau folosinta/distribuire de informatii confidentiale sau nu).

Vom procesa aceste date personale pe care ni le furnizati la momentul inregistrarii ca utilizator al Platformei Made in Romania, inclusiv atunci cand ne trimiteti un e-mail sau ne contactati prin diferite canale, dupa cum urmeaza:
- In legatura cu accesarea Platformei Made in Romania: daca doriti sa accesati anumite sectiuni ale acestui proiect, va trebui sa va inregistrati ca utilizator pe aceasta platforma, astfel ne veti furniza datele personale specificate in formularul de inregistrare la momentul in care dumneavoastra sau compania pe care o reprezentati va inregistrati.
-Inscrierea pe site-ul nostru: atunci cand va inscrieti pentru buletine informative, webinarii, evenimente sau cand ne contactati cu intrebari sau raspundeti la comunicarile noastre, datele personale pe care le furnizati pot include numele dumneavoastra complet, numarul de telefon, adresa de e-mail si continutul, data si ora corespondentei dumneavoastra prin e-mail si informatii despre angajator sau compania dumneavoastra;
Excluzand datele personale strict necesare inregistrarii ca utilizator, nu trebuie sa furnizati informatii suplimentare despre dvs. Chiar si legat de datele personale necesare inregistrarii, este alegerea dumneavoastra sa faceti publice aceste informatii sensibile. Va rugam sa nu postati sau sa adaugati date cu caracter personal in profilul dvs., pe care nu doriti sa le faceti public.

Date pe care le obtinem in momentul in care vizitati site-ul nostru
Vom colecta, de asemenea, date in momentul in care utilizati serviciile noastre. Utilizam diverse tehnologii pentru a colecta si a stoca date atunci cand vizitati site-ul nostru. Putem, de exemplu, sa colectam date despre tipul de dispozitiv pe care il utilizati pentru a accesa site-ul web, adresa IP si locatia geografica, sistemul de operare si versiunea, tipul de browser, continutul pe care il vizualizati si functiile pe care le accesati pe site, termenii de cautare pe care ii introduceti pe site-urile noastre.
Dvs. si alti utilizatori puteti posta continut care include informatii despre dvs. De asemenea, este posibil sa colectam informatii publice despre dvs., cum ar fi stiri si realizari profesionale.

2.Cum folosim datele pe care le colectam

Putem folosi aceste date in urmatoarele moduri:
1. Pentru oferirea serviciilor Platformei Made in Romania. Profilul dumneavoastra este pe deplin vizibil pentru toti utilizatorii Platformei Made in Romania. In functie de setarile dvs., acesta poate fi vizibil si pentru alte persoane care nu se inregistreaza (vizitatori). De asemenea, atunci când partajati un articol sau o prezentare (de exemplu, o prezentare de conferinta, o imagine, un videoclip sau un articol) in mod public, acestea pot fi vizualizate de toti utilizatorii, acestia vor putea sa gaseasca si sa vada continutul partajat public, inclusiv numele dvs (si fotografia, daca ati furnizat una).
2. Pentru a ne angaja in activitati de marketing in legatura cu activitatea BVB. Aceasta poate include trimiterea de buletine de stiri, actualizari legale, comunicari de marketing si alte informatii care ar putea fi de interes pentru dumneavoastra.
3. Pentru a respecta obligatiile legale si de reglementare pe care trebuie sa le indeplinim;
4. Pentru a ne stabili, exercita sau apara drepturile legale sau in scopul desfasurarii unei proceduri judiciare.
5. Pentru a inregistra si monitoriza utilizarea site-ului nostru, care poate include analiza utilizarii si/sau masurarea performantei site-ului.
6. Pentru interesele noastre legitime de afaceri, cum ar fi cercetarea si analiza afacerilor, gestionarea functionarii site-ului web.
7. Pentru a examina orice reclamatii sau intrebari pe care le puteti avea.
De asemenea, putem colecta, procesa si distribui orice statistici pe baza unei procesari a datelor detinute de noi, cu conditia ca nicio persoana sa nu fie identificata din analiza rezultata, iar compilarea, prelucrarea si diseminarea acestor date sa fie permisa prin lege.

Temeiuri pentru utilizarea datelor dumneavoastra
Ne bazam pe urmatoarele temeiuri legale pentru a procesa datele personale, si anume:
- Consimtamant - este nevoie de consimtamantul dumneavoastra pentru a va folosi datele personale. Va puteti retrage consimtamantul contactand-ne la adresa de e-mail dpo@bvb.ro;
- Interes legitim - putem folosi datele personale pentru interesele noastre legitime;
- Respectarea legilor sau regulamentelor - putem folosi datele personale, daca este necesar, pentru a ne conforma prevederilor legislatiei/reglementarii aplicabile

3. Cum impartasim datele cu terte parti
Este posibil sa comunicam datele personale in afara Societatii. Acest lucru poate include:
- Agenti / furnizori terti sau contractori, legati de obligatiile de confidentialitate, in legatura cu prelucrarea datelor personale in scopurile descrise in aceasta Politica. Aceasta poate include, dar nu se limiteaza la furnizorii de servicii IT si de comunicatii;
- Terte parti esentiale pentru prestarea serviciilor juridice pe care le furnizam. Acestea pot include, dar nu se limiteaza la furnizori de servicii profesionale, autoritati de reglementare, institutii guvernamentale, burse de valori;
- In masura in care acest lucru este impus de lege, de exemplu, daca suntem obligati sa dezvaluim datele personale pentru a respecta orice obligatie legala.

4. Pastrarea si securitatea datelor
Termenul pentru care pastram datele cu caracter personal poate varia si depinde, in principal, de:
- scopul pentru care folosim datele personale – vom fi nevoiti sa pastram datele personale cat timp este necesar pentru indeplinirea scopului. In general, pastram datele dumneavoastra cu caracter personal atâta timp cât va pastrati contul deschis sau, in functie de optiunea dvs., pentru a va furniza informatii despre evenimente si transmiterea de informari.
- obligatiile legale - legile sau reglementarile pot stabili o perioada minima pentru care trebuie sa pastram datele cu caracter personal.
Ne vom asigura ca datele personale pe care le detinem sunt supuse unor masuri de securitate adecvate.

5. Inchiderea contului
Daca alegeti sa va inchideti contul de utilizator, datele dumneavoastra cu caracter personal nu vor mai fi vizibile pentru alti utilizatori in termen de 24 de ore. In general, stergem informatiile de cont inchis in termen de 30 de zile de la inchiderea contului, cu exceptia celor mentionate mai jos.
Pastram datele dumneavoastra cu caracter personal chiar si dupa ce v-ati inchis contul daca optati sa primiti in continuare informatii despre evenimentele BVB si/sau materiale de informare.
Informatiile pe care le-ati partajat cu alte persoane (de exemplu, prezentari, articole etc) nu vor ramâne vizibile dupa inchiderea contului sau stergeti informatiile din propriul profil sau din cutia postala si nu controlam datele pe care alti utilizatori le-au copiat din Platforma Made in Romania. Profilul poate continua sa fie afisat in serviciile altora (de exemplu, rezultatele unui motor de cautare), pâna când isi reimprospateaza memoria cache.

6. Alegerile si drepturile dumneavoastra
In calitate de persoana vizata, aveti o serie de drepturi in ceea ce priveste datele cu caracter personal pe care le detinem si puteti exercita aceste drepturi contactandu-ne la adresa de e-mail dpo@bvb.ro
Aceste drepturi includ:
o Dreptul de retragere a consimtamântului
o Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor tale
o Dreptul de acces asupra datelor
o Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete
o Dreptul de stergere („dreptul de a fi uitat”)
o Dreptul la restrictionarea prelucrarii
o Dreptul de a transmite datele pe care le avem despre tine catre alt operator
o Dreptul de a te opune prelucrarii datelor
o Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri
o Dreptul de depune o plângere in fata unei Autoritati de Supraveghere

7. Temeiul Juridic la Prelucrarii Datelor
Vom colecta si procesa date cu caracter personal despre dumneavoastra numai in cazul in care avem un temei juridic. Conform GDPR, temeiul juridic include consimtamântul. In orice moment, puteti retrage consimtamântul pe care l-ati furnizat accesand optiunea „Sterge Profil”.

8. Cum ne puteti contacta
Daca doriti informatii suplimentare despre colectarea, utilizarea, dezvaluirea, transferul sau prelucrarea datelor personale sau exercitarea oricaruia dintre drepturile enumerate mai sus, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail dpo@bvb.ro